Belastingaangifte of Carnaval? 

Het is weer bijna zover. Nee, dan bedoel ik niet Carnaval. Natuurlijk is het ook bijna zover dat hier in het zuiden van het land carnaval weer los barst. Maar meteen daarna staat de jaarlijkse belasting aangifte voor de deur. Voor veel mensen een jaarlijks terugkerende strijd met cijfers, wet- en regelgeving. Door de vooraf ingevulde aangifte lijkt het allemaal vanzelf te gaan. Lijkt, want veel vooraf ingevulde aangiften zijn niet compleet. En al helemaal niet op uw persoonlijke situatie toegespitst. De vooraf ingevulde aangifte bevat alleen de gegevens die bij reeds bij de belastingdienst bekend zijn zoals uw loon- en bankgegevens. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met uw persoonlijke aftrekposten? Heeft u nog andere inkomsten? Zijn alle inkomensgegevens wel juist? Want de belastingdienst hanteert dikwijls oude gegevens.

 

Bericht ontvangen?

Heeft u bericht ontvangen van de belastingdienst dan moet u aangifte doen. Dat bericht ontvangt u niet alleen per post maar ook voortaan digitaal in uw berichtenbox van uw account bij mijn.overheid.nl. Dus activeer uw account tijdig.

Afspraak maken

Natuurlijk heeft alle tijd om eerst carnaval te gaan vieren. Uw aangifte hoeft immers pas voor 1 mei bij de belastingdienst binnen te zijn. Maar u hoeft niet te wachten. U kunt nu al een afspraak maken bij Administratiekantoor Opitulare. Dan bent u er zeker van dat uw aangifte snel, vakkundig en voordelig wordt ingediend. Kijk voor het maken van een afspraak op onze site: www.opitulare.nl of klik hier om meteen een afspraak te maken.